Začínajú sa bezplatné prehliadky Trnavy


V Trnave sa s príchodom letných prázdnin opäť začínajú konať bezplatné prehliadky mesta. Návštevníci môžu so sprievodcom absolvovať prehliadku najzaujímavejších pamiatok päť dní v týždni až do konca augusta.

Prehliadky organizuje OOCR Trnava Tourism

Bezplatné prehliadky mesta opäť organizuje Oblastná organizácia cestovného ruchu Trnava Tourism, a to od 1. júla do 30. augusta. Návštevníci môžu využiť túto možnosť každý pracovný deň, s pravidelným začiatkom o 10:30 h. pred mestskou vežou.

Aj v tomto roku ponúkneme všetkým návštevníkom Trnavy možnosť absolvovať bezplatnú prehliadku a spoznať tak naše mesto o niečo viac. Záujemcov prevedú mestom turistickí sprievodcovia a spoločne navštívia kostoly, stredoveké hradby aj radnicu,” hovorí Alexander Prostinák, riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Bazilika sv. Mikuláša, Trnava Autor: Vladimír Miček
Bazilika sv. Mikuláša, Trnava Autor: Vladimír Miček

Program potrvá približne 60 minút

Celý program potrvá približne 60 minút a je vhodný pre deti aj anglicky hovoriacich návštevníkov. Záujemcovia môžu absolvovať dva tematické okruhy – sakrálnymi alebo svetskými pamiatkami.

V pondelky, stredy a piatky navštívime Baziliku sv. Mikuláša, ktorá patrí medzi významné pútnické miesta, a pôjdeme aj do Kostola Najsvätejšej Trojice, ktorý je vyhlásený za národnú kultúrnu pamiatku,“ hovorí Slavomír Dzvoník, sprievodca.

Návštevy svetských pamiatok budú prebiehať v utorky a štvrtky. Záujemcovia budú mať možnosť spolu so sprievodcom spoznať prevažne stredoveké architektonické skvosty ako hradby, obrannú baštu a žalár, ktorý je súčasťou stredovekej radnice.

Prehliadky Trnavy so sprievodcom Foto Región Trnava
Prehliadky Trnavy so sprievodcom Foto Región Trnava

Dva okruhy prehliadok sa striedajú

Dva okruhy prehliadok sa striedajú tak, aby návštevníci mali dôvod a možnosť absolvovať prehliadky dva dni po sebe. Región Trnava ponúka množstvo príležitostí na trávenie dovolenky, či už ide o objavovanie prírody, architektúry, alebo športové aktivity,“ dodáva Prostinák.

Región Trnava ponúka na objednávku aj prehliadky mesta pre menšie i väčšie skupiny. Tie je možné si zarezervovať v Turistickom informačnom centre alebo na webe.

Viac informácií na: www.regiontrnava.sk/produkt/letne-bezplatne-prehliadky


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>