Medobranie v Dolnej Krupej: Oslava včelárskej sezóny


V obci Dolná Krupá sa v sobotu 19. októbra uskutoční jedinečné podujatie Medobranie, ktoré organizuje renomované medovinárstvo Apimed. Táto udalosť je nielen poďakovaním za bohatú úrodu, ale aj oslavou umenia miestnych majstrov medovinárov.

Ochutnajte svetovo oceňované medy a medoviny

Rodinné medovinárstvo Apimed, známe svojou kvalitnou produkciou medu a medoviny, pozýva všetkých milovníkov týchto sladkých pochúťok na nezabudnuteľný zážitok. Medobranie sa uskutoční v areáli Medolandie od 13:00 do 18:00 hod. Peter Kudláč, majiteľ medovinárstva, sľubuje návštevníkom možnosť ochutnať medy a medoviny, ktoré získali prestížne medzinárodné ocenenia.

Medovina, Apimed Dolná Krupá Autor: Vladimír Miček
Medovina, Apimed Dolná Krupá Autor: Vladimír Miček

Príbehy úspechu a trofeje na dosah

Majstri medovinári s radosťou porozprávajú o svojich úspechoch na svetových súťažiach a podelia sa o príbehy víťazných medovín. Návštevníci budú mať jedinečnú príležitosť vidieť Pohár za Najlepšiu medovinu sveta a ďalšie trofeje priamo v Medolandii.

Zábava pre deti a prechádzky v rozáriu

Organizátori nezabudli ani na najmenších. Pre deti je pripravená hra Včeličkovo v záhradách Medolandie, kde sa môžu zahrať na malé včielky a prejsť sa po náučnom chodníku. Prechádzka v rozáriu Márie Henriety Chotekovej, kde kvitne viac ako 2500 ruží, ponúka jedinečnú atmosféru aj na jeseň.

Rozárium Dolná Krupá Autor: Vladimír Miček
Rozárium Dolná Krupá Autor: Vladimír Miček

Gastronomické zážitky a pohodlná doprava

Počas víkendu bude v reštaurácii Mária Henrieta pripravené špeciálne kulinárske menu. V záhradách Medolandie bude otvorená Včelia kaviareň s ponukou nápojov a dezertov. Návštevníci môžu využiť bezplatnú dopravu Krupanská fčela, ktorá ich pohodlne prepraví zo železničnej stanice v Trnave do Dolnej Krupej a späť.

Bezplatný vstup a ochutnávky

Vstup na Medobranie je voľný pre všetkých návštevníkov. Doprava, ochutnávky medu a medovín sú zdarma. Viac informácií o podujatí nájdete na oficiálnej stránke medovinárstva Apimed. Nechajte sa zlákať vôňou medu a príďte osláviť koniec včelárskej sezóny v Dolnej Krupej.

Rozárium Dolná Krupá Autor: Vladimír Miček
Rozárium Dolná Krupá Autor: Vladimír Miček

    • Tlačová správa says:

      Počas Medobrania, v sobotu 19. októbra, Krupanská fčela vyzdvihne cestujúcich na trnavskej vlakovej stanici o 12:30 h. a 15:30 h. a odvezie ich do Dolnej Krupej, priamo k budove Medolandie. Návrat z Dolnej Krupej do Trnavy bude o 15:00 h. a 18:00 h.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>